Zakka està de moda

zakka07

Zakka (del japonès “zak-ca ‘(雑 货) o “moltes coses”) és un fenòmen de moda i disseny que s’ha estès de Japó a Àsia. El terme es refereix a tot i qualsevol cosa que millori la seva llar, la vida i l’aparença. Amb freqüència es basa en articles per a la llar d’Occident que es considera kitsch en els seus països d’origen, però també pot ser els productes japonesos, principalment dels anys cinquanta, seixanta i setanta. Al Japó hi ha també les anomenades botigues asiàtiques Zakka, que en general es refereix a Àsia Sud-Oriental. L’interès pel disseny nòrdic o disseny escandinau, tant contemporanis i del passat, és també part d’aquest moviment Zakka. Zakka també pot ser l’artesania contemporània.

Zakka també ha estat descrit com “l’art de veure l’astúcia a l’ordinari i mundà”. L’èxit de Zakka podria ser reconegut com simplement un altre en una sèrie de modes de consum, però també toca temes d’auto-expressió i l’espiritualitat. “Cute, corny and kitschy is not enough” per definir un producte com Zakka, un producte ha de ser atractiu, sensible i carregat de subtext.

El danès de cinema independent Zakka West (2003) de Mikael Colville-Andersen és un dels primers exemples de la moda d’Zakka arribar a Occident.

En resum, bé a ser com una filosofia de vida. Productes i objectes que ens fan la vida més alegre, més bonica, més atractiva. La gran majoria d’aquests productes són útils. Poden ser productes de la llar, de papereria, de roba…I també el terme Zakka a vegades és lliga amb craft, diy i handmade que us explicarem en posts posteriors.

No entenem japonès per desgràcia, però navegant per aquesta web, ens fem una idea més clara del concepte.

A Anuska som autèntics fans d’aquesta botiga Zakka que es troba a Philadelphia. Llàstima que ens queda una mica lluny 😉

De totes maneres si feu una cerca al google trobareu autèntiques meravelles, sorpreses, tresors i un llarg etcètera…us promotem una bona estona entretinguda.

Havieu sentit mai aquest terme? deixeu-nos els vostres comentaris!

Aquí us deixem algunes fotografies:

zakka01

zakka02

zakka03

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

zakka05

zakka06

 

Conclusió important del post d’avui: a la nostra botigueta tenim Zakka!!! Veniu a descobrir-ho!

ANUSKA.

Font: Wikipedia

 

Anuncis

2 responses to “Zakka està de moda

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s