Washi-tape o cinta adhesiva preciosa

Washi-tape

Petita mostra dels washi tape de la botiga

La paraula Washi- Tape està formada per una paraula japonesa i una altra anglesa. Washi vé de la unió de 和 que significa harmonia, pau, estil japonès i 紙 que significa paper. Juntament amb “tape”  (cinta adhesiva) dóna nom a un tipus de paper realitzat a ma amb un mètode tradicional chinès que es va introduïr a Japó gracies a un sacerdot budista coreà, cap al 610. El “washi” està fabricat a base d’ingredients naturals com plantes, bambú, arros o blat i la seva principal diferencia amb el paper ordinari és la absencia de químics en el seu procès de producció.

HISTORIA

L’empresa japonesa Kamoi és la primera que va començar la seva fabricació. En un principi només es dedicava a la producció industrial de cintes de adhesives de paper per empreses de construcció i bricolatge (més coneguda com “cinta de carrocero”), però el 2006 l’empresa va rebre un mail d’un grup de clients que utilitzava les seves cintes però les personalizatven i decoraven. Després de varios enviaments de les seves creacions i visites, l’empresa va veure les possibilitats d’aquest nou ús que proposaven els seus clients i va apostar-hi creant el 2008 una nova empresa “Masking Tape Kamoi Kakoshi Co. Ltd.” (MT) començant la producció de cintes adhesives colorides i estampades que avui coneixem.

CARACTERÍSTIQUES

Les característiques diferencials amb la resta de cintes adhesives és que es talla de forma senzilla, no sent necessari l’ús de tisores o altres utensilis, i a més té una emulsió adhesiva per una cara que permet unir objectes de forma temporal o permanent i per l’altra llueix colors i estampats que el converteixen en una eina molt atractiva per la realització de manualitats. A més presenta la possibilitat d’escriure-hi a sobre, la seva composició permet que la tinta no patini i penetri sobre la superfície de paper.

UTILITATS

Les possibilitats d’aquest celo són infinites, sent el seu ús principal la decoració i el reciclatge. Podem utilitzar washi tape en molts àmbits: – Papereria: per decorar targetes, quaderns, llapissos,.. – Decoració: gerros de vidre, guirnaldes, pinses, palletes, posa-gots, – Packaging: decorant regals, caixes. – Interiorisme: decoració de parets complertes – Reciclatge: llaunes, bombetes, lletres del portàtil – Scrapbooking: per la personalització d’àlbums de fotos.

Amb totes aquestes possibilitats és un recurs cada vegada més utilitzat per la realització de manualitats perquè permet personalitzar qualsevol creació i també desenvolupa la creativitat de qui l’utilitza.

 

A Anuska trobaràs Washi-Tape de la marca MT. També trobaràs Glass Tape (específic per decorar vidre i apte per rentaplats), i Fabric Tape (cinta adhesiva de roba).

Anirem penjant informació visual (fotos i videos) de diferents aplicacions perquè vegeu el munt de possibilitats i perquè trobeu idees interessants. Us esperem!

Exemple de punts de llibre moníssims i ben senzills amb washi tape o fabric tape

Font: wikipedia

Anuncis

2 responses to “Washi-tape o cinta adhesiva preciosa

    • Cap inconvenient Sandra! La informació es de tots i sempre que pugui interessar s’ha de compartir.
      Ens alegrem que hagi estat útil!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s